Wednesday, 25 December 2013

Cerita aneh tapi benar

Kisah pagi ini..
Mungkin agak aneh dr pagi2 yg biasa..
Sehari selepas cuti krimass..
Nak kata kene April Fool dah lepas..
Tapi aku anggap semua tu gurauan..
Eh..ape sebenarnye ni ha??
hahahahahahahah..
Let story...
Pagi2 biasa le aku p keje kan naik motornye aje..
Bila sampai ke kat motor..
Aku panaskan dulu la enjin motornye..
Tiba-tiba ternampak plak st kertas puteh...
Ceh,...suspen2..
OOoo..kertas intro nk berkenalan..
Tp aku dapat rasakan budak2 guard nk mainkan aku je ni..
So booo layankan kan je..
Dia suh call..
Tapi sori la bang..
X gentleman la  nk call segala bgai..
So aku amik keputusan..
Forget it...cehh..
Ok la..tu je nk cite...bye2..


*Salam pagi khamis yg ceria..semoga terus ceria untuk hari-hari yg mendatang..INSYAALLAH*


Thursday, 12 December 2013

Hati yang hilang

Rasanya terlalu lama dh tinggalkan blog ni..
Bukan ape..kadang2 nk tulis ape pun aku xtau..
Kalau dulu sgt2 rajin menulis..
Sehari boleh 3 ke 4 kali publish entry...
Tp sekarang amat2 jarang sekali..
Malas pun ade sebenarnya..
Nk start balik tu ssh la pulak..
Ni pun xtau la aku meraban ape..
Terlalu byk yg ada dlm kepala otak aku ni..
Kadang2 aku sendiri pun xtau..
Apa yg patut aku lakukan..
Semoga ALLAH berikan aku petunjuk...
Untuk aku teruskan jalani kehidupan ini..
Walaupun terasa penat dan lelah..
InsyaALLAH.. DIA senantisa bersamaku...

Tuesday, 29 October 2013

Anuar Zain- Lelaki Ini with lirik






Kasih, kenangankuIngatkah saat saat duluKasih, apakah dirimuMerasakan semua itu
Ke mana pun langkahku pergiKu masih melihat bayanganmu cintakuDan kemana pun arah anginku berlariHati ini masih kau miliki
Lelaki ini yang selalu mencintamuSelalu, tanpa raguLelaki ini yang selalu memujaHanya dirimuYang bertakhta dalam sanubarikuSanubari kuAku yang mencintakan muHanya dirimu…
Karena cintaku, tak berbatas waktuKarena cintaku, tak mengenal jenuh hatimuHatimu…

Thursday, 10 October 2013

Ape yang ku niaga kan

Salam semua..
ceh bajet lak kan ade org baca,xpe salam tu sunat..
Dan tentu-tentu dapat pahala..

Sekarang ni musim org kawin kan..
Almaklumlah akhir tahun..
Aku pun x terkecuali la..
Rasa nak kawin jugak..
Ceh..gedis ko kan..

Tapi belanja nk kawin sgt2 besor..
Baru buat bajet dh pening kepala..
Mane nak cekau duit banyak gupa gitu..
Tu pun bajet mmg gile puye bajet la..
Kalau besar-besaran agak-agak xtau la bila leh kawin kan...

So sape-sape yg ade lobang untuk berniaga..
Contact la mak k..
Mak xpandai sgt nk berniaga..
Tp xsalah kan mencuba..

Semoga kalian senantiasa dlm keredhaan ALLAH. Amin

Thursday, 26 September 2013

Masya Karat Kita

Salam semua..

Meh2 kita tgk sikit apa penyakit masyaKARAT kita hari ni..
Xkira la MELAYU ke..

INDIA ke..
CINA ke..
Kita kan 1 Malaysia..
Ape yg nk diperkatakan adalah..
Sikap dan etika di jalan raya..
Antara punca-punca yg myebabkan jam melekat..
Let's pic story..hihi..




Agak-agak korang paham x...
Bak kata Nabil..
Lu pikir las sendiri...
Tata..


Wednesday, 25 September 2013

Besar Vs Kecik Cenonet

Salam semua..

Pagi ini terpanggil lak nk tulis sesuatu..
Mungkin korang pun mengalami benda yg sama..
Tp aku mengalami tiap-tiap hari..
Serius la plak kan..
Back to main topic..
Aku kan puye spedanya aje..
Tiap2 hari pergi keje pakai speda aje lah..
Dan melalui jalan raya yang dipenuhi dengan sesuatu yg besar2 gitu..
Rasa mcm kecik ajo bila di jalanan gitu..
Namun ape yg aku nk kongsi ini..
Sikap pemandu sesuatu yg besar-besar itu lah..
Walaupun aku byr cukai jalannye ciput..
Namun memang padanlah je..
Space untuk aku pun sempit je la..
Tolong la paham wahai pemandu yg besar-besar..
Kami juga ada hak yang sama mcm anda..




Budak tadika pun leh gelak tgk lukisan ko jemah oi...





Tuesday, 3 September 2013

Open House TM


Pagi2 bukak je email dpt invitation dr TM..
nk pergi tp xtau ngna sape..
if Boss aku nk pgi leh la follow..
aku nye superior lak ade traning ari ni..
tgk le cam ne..


Sunday, 25 August 2013

Jom layan..



SELAMAT HARI RAYA SEMUA..MAAF ZAHIR DAN BATIN

The Boring weekend

Assalamualaikum semua..

How your weekend??..
Best kan..leh rest2..tdo..mkn2.. pastu tido balik..
Tp aku xleh nk buat semua 2..
Sbb aku dh biasa bgn pagi2..
Pastu mula la xtau nak buat ape..
melingkau je depan TV..
Dr cite best ke cite yg paling boring..
"Driver" lak bercuti ke Penang..
Budak2 umah semua keje..
Tinggal le aku sorang2..
Semalam ok la sikit sbb aku p library..
Dr kul 11 smapai kul 2 ptg br balik..
Kira terisi gak le masa walaupun xde benda pun aku buat kat library 2..
Ok la..
Dh panjang sgt merepek..
Jom mulakan kerja dengan Bismilallah..
Semoga kerja kita hari ini di berkati olehNYA...AMIN

Tuesday, 20 August 2013

Monday, 19 August 2013

Proud of Malaysia

Assalamualaikum..

Pagi-pagi semangat patriotik cikit la kan..
Banyak pun no hal..
Tambah2 lagi bulan ni bulan lapan..
Eh, pe kena-mengena lak kan..
Bulan lapan dah sinonim sangat kan dengan semangat patriotik ni..
Walauapapun bulan lain tetap ada..
Tapi kalau bulan lapan ni terlebih ckit la..
Ops..melencong la kan..
Nk cite ckit la pasai kete terbaru kelauran proton..
Mmg best sgt..
Sporty sgt..
Technology pun canggih mangih..

Ni la upernye kete yg aku cite td tu..dlm gambar tu jugak one of the idol aku..cayalah proton.

Pic: Ehsan En Gugel..


Sunday, 18 August 2013

Jom Berbisnes..

Assalamualaikum..

Sehari dua ni, asik pikir mcm mane nk cari duit lebih..
Alhamdulillah, Allah dh tunjukkan jalan..
Dan harap2 DIA juga mempermudahkan segala urusan..
Byk nak kena buat ni..
Nk jadi usahawan la katakan..
Impian dan cita-cita kene la tinggi kan..
Tp apa yang penting..
FOKUS...
FOKUS..dan..
FOKUS..

Jom jadi orang yg luar biasa walaupun kita dr org yang biasa(lupa lak kata2 dr sape ni, walauapun credit utk tuan umpunya..)


Cilok dr En gugel..

Sunday, 30 June 2013

DELL VOSTRO (Ntah lupa model ape daa)




                                                        sumber: google.com


Just want to share..last Tuesday,aku ade training DELL Technology Update kat One world Hotel, Damansara Utama..Alhamdulillah, byk gak le benda ttg hardware computer yg aku tau..At the last session 2, ade le cabutan bertuah...Terdetik di hati ini.."Ala..mmg aku xkn dpt puye Laptop Vostro 2, ak bukan bertuah pun"..namun tetiba adalah st suara halus yang berbisik di teliga ini.. KAU DH CUKUP BERTUAH DILAHIRKAN DLM AGAMA ALLAH, BERSYUKUR LAH...TIDAK AKAN ADA TANDINGANNYA JIKA DIBANDINGKAN DENGAN APE JUA... ALHAMDULILLAH, aku tersedar setelah sekian lama..Terima kasih YA ALLAH di atas peringatan ini..Sesungguh aku adalah insan bertuah kerana memiliki agamaMU..

Sunday, 23 June 2013

HAZE come again...

Haze.kembali lagi..uhuk2..aku dh terbatuk-batuk dh..semoga dengan ujian ini kita semakin dekat dengan NYA.. AMIN..




                                                                                         sumber: Google.com

Tuesday, 28 May 2013

Kembali Bertaut

Agak lama kiranya tidak berkata-kata di laman blog ini..bukan merajuk tapi kekangan masa yg menghambat...hehehe..poyo je bunyinye kan...msh mencari mood yg sesuai untuk di garapkan menjadi sebuah coretan untuk tatapan..semoga aku semakin kuat dan terus kuat dalam menghadapi ujian dari NYA.



Friday, 26 April 2013

Mode: Siapkan Thesis


Dah pukul 2.30 a.m baru nk start siapkan thesis member aku ni...dh orang mintak tolong kan..At least dapat jugak aku tambah ilmu pengetahuan walaupun aku macam pening-pening lalat lagi nak paham business flow dia..Baca..baca dan teruskan membaca...ecececece...berkobar-kobar lak kan....So, lets start for karang-mengarang di lautan yang memutih...hihihi


Note Kaki+Tangan : Gambar from cik google..tq

Wednesday, 24 April 2013

MARAH3

Huh..first time in the Shapadu World, aku kene marah..salah aku kah? mungkin ade benarnya namun bukan semua salah aku...xde mood sudah mau buaT keje...nasib baik tinggal xbyak lagi...argggggggggggggg..tension2


Monday, 22 April 2013

Awlnye aku datang keje..

Alhamdulillah,setiap hari memang aku akan datang awal..kadang2 blum kul 8 aku dh sampai terpacak kat ofis...Erk,mcm x best je ayat terpacak 2..aku dh sampai ofis le..Harap2 biarlah sampai bila2 mcm ni..walaupun mungkin xde la keje sangat pun..tp sejak aku mula2 keje lagi aku memang suka datang awal..

Dan syukur juga ku panjatkan pada Ilahi..Aku akan bakal menerima segulung lagi perhargaan..walaupun aku rasa stail skarang org dh x gulung2 dh tp dek kerana lebih sedap didengar drpada sekeping 2..orang still gak pakai...Alhamdulillah3..Then, xsabar lak rasanya menanti kedatangan family aku kat sini..Hope, semuanya berjalan lancar..InsyaALLAH

Note kaki: Nanti aku tepek bayak2 gambar aku convo nanti okeh..(Perasan ade org nk tgk le 2)

Sunday, 21 April 2013

Cerita Agar-agar santan



Ni cerita semalam...punye la boring tahap cipan..cipan tu ape ya..entah le aku sendiri pun xtau apekah bendanye makhluk tu..tp nk menandakan yg betul2 boring selalu orang kaitan dengan cipan...Erk,melencong lak. Gambar kat atas 2 bukan aku puye. Just tepek je.Sendiri buat xde nk amik gambar bagai..Yela,first try agak tidak menjadi..But i will try again...ececece...semangat lebih ni nk mempaktiskan bakat memasak sebelum jadi wife org...ekekeke...gatai noo..Aku puye agar2 santan agak keras...bg aku le..then bau dia tidak wangi sangat sebab aku pakai flavor untuk pandan yg mcm asen valina 2..tgk resepi pakai  daun pandan yg betul..then ade lak pakai syrup org pakai gula merah..xpe2,fisrt try la katakan..ok stop dulu..nanti kalau aku dh msk untuk second time aku upload gambar aku sendiri puye okeh..

p/s: Gambar tu aku amik klat sini tp resipi nye aku amik kat sini.Thanks both of you.

Wednesday, 10 April 2013

Jom BerBlog Kembali...

Morning All... Sejak kebelangkangkan ini kehidupan aku agak berterabur..mcm manik-manik yg bertaburan kat lantai..Entah kenapa aku semakin malas untuk berblogging sedangkan jiwa meronta-ronta..ok la lets start now..insyaALLAH, aku akan update everday segala perkembangan untuk tatapan sendiri dan kalau ada insan yg sudi untuk membacanya..

Alhamdulillah, sekarang ni aku dh dpt keje br..no programming2 okeh..Executive IT Procurement tau..Alhamdulillah,syukur ku panjatkan pada Ilahi..keje xde la stress mcm buat coding tp nk kene deal yg supplier/vendor ni agak leceh..InsyaALLAH, semoga ALLAH mempermudahkan segalanya..

Keje kat mane...RAHSIA!!..hihi




Wednesday, 30 January 2013

Pagi yang indah..

Alhamdulillah...syukur kupanjatkan pada Ilahi di atas segala kurniaanNYA..dan aku masih lagi diberikan peluang untuk menyirup udara yang segar di pagi ini...

Malam td tido lambat tp boleh gak aku stay lepas solat subuh..langsung tak mengantuk...syabas2,teruskan usaha anda untuk menjadikan hari ini lebih baik dr semalam..insyaALLAH..

Malam td tolong budak rumah ni buat hantaran tunang sampai kul 2 then smbung buat paper..at last aku je yg tersenguk2 mengatuk kat meja..then off laptop..Zzzzz..masuk tido le ape laie...

Aku sendiri pun tidak berapa yakin sgt..nthahlah aku buat je la ape yang termampu..dpt offer join kaspersky competition kat Singapore lak tu..insyaALLAH,kalau terpilih aku akan ke sana nanti..FULLY SPONSOR ke?? hahahaha..Aku just buat je la ape yang lecturer aku suh buat ni...

Ok la, den mau sambung balik keje karang mengarang (bukan batu karang k) ini kaspersky paper.

Pics: Guideline Kaspersky Conference

Tuesday, 29 January 2013

Hobby Baru Ku..







Yeahh...akhirnya...seteleh sekian lama mencari2 hobi baru..akhirnya ku temui jua...rose paper tissue..fall in love with that flowers..

The last but not least..

The last one..but not least...ade2 je lagi penambahan yg perlu aku lakukan..dh le suka keje last minute..nasib baik aku start keje baru 1hb nanti kalau tak mau mengamuk boss sik mintak cuti jek aku ni..hahaha..tp ok jek,sepanjang aku berkerja kat M3 Tech lgsung gaji aku x di potong walaupun aku amik cuti sampai seminggu...haha...bukan annual leave tau ssb aku kan baru keje so mane ade annual leave lagi tp unpaid yg di paid..hancuss grammar aku..hahaha..

Ok2..berbalik kepada tajuk di atas, pe lagi asik2 ngan thesis le..insyaALLAH pada 31 ni la final segalanya..yeke??..bukan nak sambung buat phD lak ke...insyaALLAH..kalau diberikan peluang..mak nk sambung tau...hihi..

Last minute requirement from faculty katanya kene buat term paper regarding on the thesis..miahaha...terbaik la wa ckp sama lu..aku ingat submitnya ari ni..dh le bangun kul 9..pastu terkocoh2 siapkan sampai kul 11..upenye anto 1 hb nanti..waaaa...mak selalu macam ni..not alert most of the times..tp syukur gak sbb aku still have time to do the best for the term paper ..yeke..haha...bukan suka buat keje last minute ke..insyaALLAH, yang ni aku kan buat yang terbaik..inspired form "EAT THAT FROG"..the best ever book  that i have read...padahal br baca 3 chapter..ok la, that it at this time..aku nak smbung edit mengedit..bukan mengedik k..untuk thesis ni le...

pics: GoogleImage
Nota kaki: Buzy la katakan..comel je baby ni..kalau kalau gambar aku time buzy..paham2 je la..


see u soon...

(0__0)
    (-)

Friday, 25 January 2013

Mencari Diri..

Payah jugak bila dah lama tinggal kan dunia blog la..mula la urat-urat tegang memikirkan ape yg harus dicoretkan...Xpe la akan ku teruskan jua untuk tatapan sendiri dan mungkin kepada sesiapa jua yang sudi membaca blog ku yang tak seberapa ini..

Hari ini aku bangun agak awl juga..yela..kalau cuti biasanya matahari dh terpacak baru la nak celik mata..(lepas subuh mesti nak tido balik kan2??)..tup2 td kul 8 aku dh bangun..awl la kan..almaklum la semalam kemain lagi aku tido awl..mandi pun x..(Eeee...tak senonoh tol)..gosok gigi terus tido..nak kata penat sgt tak jugak memandangkan semalam adalah last day aku M3 Technology..mane dh ade task yg assign kat aku lagi dh..so,melangut je kat office semalam..semoga penghijrahan ku ke tempat baru memberikan sinar baru untuk aku terus mencari ilmu ALLAH di atas muka bumi ini dan terus berbakti kepada kedua orang tua ku selagi termampu.. INSYAALLAH...

pic: GoogleImage

nota kaki: Aku suka sgt tgk gambar baby ni..comel je kan..

Monday, 21 January 2013

Pagi yg mendebarkan...

Assalamualaikum..


Cewah..tajuknye kemain lagi..bukan apa saja bagi gempak..then tercelit jugak kisah pagi ni..yela,aku kan hanya bermotosikal je ke tempat keje..itulah yang hanya termampu buat masa ini..dan insyaALLAH, sebulum raya nanti aku akan memiliki sebuah kereta.AMIN..

Berbalik kepada kisah pagi ni..biasalah pemandu Malaysia memang terkenal dengan sikap berhemah(dlm kurungan k)..tidak mahu aku menyebut yang tidak elok pagi-pagi ni..main keluar sesuka hati..apatah lagi tak nak bg signal..memang itulah sikap segelintir golongan pemandu terutama pemandu kereta..terpaksa la kita yang kecik ni yang kena lebih berhati-hati.Nasib baik juga aku hanya perlahan sahaja. Sempat aku mengelak dan sempat juga aku bg hon..tp ada ke patut dia pulak yg hon kat aku..ish2..warga malaysia..sungguh bersopan kamu..

Ok la cukup la dulu..semoga hari ini lebih dr semalam...jom kita musabah diri setiap hari...

Wsalam...

<0__0>

Pics:GoogleImage

Sunday, 20 January 2013

The NEW one..

Assalamualaikum wbt


Yehaa...akhirnya bermula lagi edisi baru dlm perjalanan hidupku..waluapun sudah melebihi separuh abad bulan January dan akhirnya aku kembali lagi..kembali ape?? kembali berblog le..

Di harapkan agar kemunculan ku ini akan memberikan sebuah episod br yg mungkin tidak ternilai harganya..cewahhh...


Sekian untuk pertama kalinya....

<-0__ 0->

Popular Posts